Protestes per readmetre el president del comitè d’empresa d’IQOXE

CCOO s’ha concentrat aquest dimecres davant el jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona per denunciar l’acomiadament del president del comitè d’empresa d’IQOXE, Francisco Pizarro, just quan s’està produint el tercer dia de declaracions pel cas de l’explosió de fa tres anys.

president comité d'empresa IQOXE
PUBLICITAT

Pizarro va entrar com a president del comitè el novembre del 2020, mesos després de l’accident, i en aquests tres anys hauria interposat més de 15 denúncies a inspecció de treball. CCOO denuncia que en aquest temps el president ha patit una forta persecució sindical que va culminar aquest dimarts al vespre amb el seu acomiadament. L’empresa ho ha fet de manera disciplinària a través d’una falta greu per una discussió entre Pizarro i altre membre del comitè. Pizarro assegura que aquesta falta “és només un pretext per tallar el cap d’una de les veus més enfrontades a l’empresa”. El president demana a l’administració pública i l’AEQT acabar “amb la mala praxi d’IQOXE”.

CCOO ha anunciat que convocarà mobilitzacions i vagues “fins a aconseguir la readmissió de Pizarro”. Des del sindicat han demanat també a la Generalitat posar mans a la seguretat de l’empresa i acabar amb la seva impunitat davant la inspecció de treball.

PUBLICITAT