Quan els valors de l’esport estan per sobre de tot

Sempre s’ha tret bandera dels valors de l’esport tot i que a vegades sembla que s’oblidin. Principalment practicant esport es pretén potenciar l’esforç i la disciplina, la comunicació i el respecte. A Tarragona hi ha diferents clubs que duen a terme projectes perquè això es vegi reflectit.

PUBLICITAT

Robert Hernández és el president de l’Associació Esportiva Torreforta, més coneguda com a ADT. Aquest any han posat en marxa un programa a sis escoles de Tarragona que pretén donar l’oportunitat a aquells nens i nenes que tenen més dificultats econòmiques de provar el bàsquet i jugar a aquest esport. Així doncs es poden crear equips amb una quota assequible i se’ls ajuda a buscar subvencions i beques per aquestes famílies. El cap visible de tot plegat és el Marc Hernández.

Enguany la COVID-19 ha dificultat que es posi en marxa la competició entre escoles, però esperen poder-la fer. Tot i això han promogut l’esport en més de 1.000 alumnes. 

Però no són les úniques iniciatives que tenen en aquest sentit. De fet ara enguany volen començar un torneig 3×3 que es farà als barris de Ponent. 

I si parlem de barris hem d’anar a Sant Salvador. Allí hi trobem el Tarragona Handbol Club que compta amb el projecte Formació i Integració Aurelio Tubilla Escola d’Handbol.

Sebas González Batalla, és Vicepresident del Tarragona Handbol Club. La competició no és el més important, aquí per sobre de tot els valors de l’esport en equip és allò que predomina. 

Per dur a terme aquesta iniciativa cap a persones rep un sou ni compensació econòmica. Reconeixen que han perdut recursos per la pandèmia que rebien d’empreses privades, però tenen alguna ajuda. 

De jugar a pilota amb les mans a jugar-hi amb els peus. A la ciutat també hi ha el Futbol Club Tarraco. Un club d’accionariat popular, que s’oposa al futbol modern i lucratiu. Està ubicat al Campclar, i Marc Badia és un dels accionistes. 

Cap membre del club guanya diners, i els equips que tenen s’autogestionen. Les quotes que fan pagar per jugar són bàsicament la inscripció de la federació i fins i tot tenen un conveni amb una botiga de roba per la vestimenta esportiva. A més de tot això compten amb un equip conjunt amb l’entitat SOLC, de persones amb diversitat funcional. 

Cal destacar que l’ADT també aposta per fer un campus amb persones que tenen un Trastorn de l’Aspecte Autista.

El Futbol Club Tarraco també ha començat a moure els fils per poder crear un equip amb nois i noies que estiguin en centres d’acollida. Ja n’han tingut alguns com a jugadors, però es troben  problemes a l’hora de fer la seva fitxa. 

L’esport és essencial, però a vegades per les persones és un salvavides. 

PUBLICITAT