Quins actes hi ha a Tarragona pel 8M?

Tarragona ja ha preparat diferents actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora aquest 8 de març. La intenció és allargar la reivindicació els dies previs, i també els dies posteriors. Des de Ràdio Ciutat de Tarragona us oferim una agenda de tots els actes que es faran.

PUBLICITAT

Dissabte 5 de març:

Ruta Feminista. Organitzada per En Comú Podem Tarragona, a partir de dos quarts d’onze surt des del Portal del Roser.

Dilluns 7 de març:

-Inauguració de l’exposició “Pioneres de la Ciència”. Es fa a la subdelegació de Govern i estarà oberta fins al 31 de març. Pretén mostrar els avenços i coneixements que han fet diferents dones en el món científic. Organitza URV.

-Obra de teatre Cigarreras. A partir de dos quarts de vuit al Teatre Tarragona. Es tracta d’una obra que explica la vaga que van fer unes 4.000 dones el 7 de desembre del 1857 treballadores de la Rela Fábrica de Tabacos de la Coruña. Organitza la Conselleria de Feminismes LGTBIQ + de Tarragona.

Dimarts 8 de març:

Sessió de Defensa Personal. Es farà a la plaça de la Dona Treballadora a partir de dos quarts de deu del matí. Organitza UGT.

Assemblea “Experiències sindicals, plans d’igualtat i bretxa salarial”. A partir d’un quart de deu a la Casa del Mar de Tarragona. Organitza CCOO.

Homenatge de la UGT. Homenatge a la sindicalista Carme Mateu a títol pòstum a partir de tres quart d’onze a la seu d’UGT Tarragona. Organitza UGT.

Lliurament dels punts de llibre Tarragonines. A les onze del matí al Saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona. Organitza Ajuntament de Tarragona.

Lectura del manifest conjunt. A la plaça de la Dona Treballadora a partir de les 12 del migdia. Organitza UGT i CCOO.

Lectura del manifest institucional. A la una del migdia davant l’Ajuntament de Tarragona. Organitza Ajuntament de Tarragona.

Taula rodona “Creem espais segurs: compartim creences i experiències”. De cinc de la tarda a dos quarts de set a l’edifici de la Creu Roja de la Plaça dels Infants,2. Organitza Creu Roja de Joventut i de Dones de Tarragona.

Conferència “Arxius en clau feminista”. A les sis de la tarda a l’Arxiu del Port a càrrec de Remei Perpinyà, doctora en Història i professora titular de la UAB. Organitza el Port de Tarragona.

Manifestació unitària. Organitzada per la Plataforma 8M Camp de Tarragona a partir de les set des de la plaça Imperial Tarraco. Organitza la Plataforma 8M Camp de Tarragona.

Xerrada “Il·lustrant Supercientífiques” amb Sandra Uve i Esther Gómez Cordero a partir de les set de la tarda al CaixaFòrum. Organitza el CaixaFòrum de Tarragona.

Dimecres 9 de març

Sessió de contes “Nenes rebels”. A partir de dos quarts de sis a la Biblioteca Pública Pepita Ferrer de Torreforta. Organitza l’Ajuntament de Tarragona.

Marxa exploratòria a Tarragona “Ens sentim segures de camí a casa?”. De les vuit de la tarda a les deu de la nit, comença davant l’Ajuntament de Tarragona. Organitza Col·lectiu Punt 6 i CooperAcció.

PUBLICITAT