Romesco i Macabeus de la mà per reivindicar la cuina marinera

Les jornades gastronòmiques Romesco & Macabeus arriben enguany a la setena edició. Una iniciativa que novament pretén reivindicar el plat autòcton de Tarragona amb el maridatge dels macabeus de la D.O. Tarragona. Uns vins que segon la denominació “mariden perfectament pel seu punt de salinitat i fruit sec”.

PUBLICITAT

Restaurants de ponent a llevant oferiran dos plats i unes postres amb aquesta salsa com a protagonista i un preu de lliure elecció. Pau Ricomà, alcalde de Tarragona reivindica que aquesta recepta “conté tots els elements autòctons de la ciutat i la defineix”. De fet, durant la presentació, hostalers i autoritats han plantejat “la creació d’una comissió reguladora del romesco“, per mantenir la puresa de la salsa vinculada a la cuina marinera. A més l’alcalde remarca que “aquestes jornades arriben a l’octubre, un moment on pretenen activar la ciutat amb un grapat d’activitats dinamitzadores”.

Les jornades, organitzades per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona, tindran lloc entre el 7 i el 23 d’octubre. Aquestes compten amb el suport del Patronat de Turisme, la D.O. Tarragona i el Port de Tarragona.

PUBLICITAT