“Rotspenier”: espanyols represaliats pels nazis com a esclaus

Aquest dijous en la Universitat Rovira I Virgili s’ha inaugurat una exposició dintre del marc del projecte europeu: “lliçons per al present: Rotspanier, Treballadors forçats espanyols en la II Guerra Mundial. Promoguda pel programa “Europe for Citzens”.

PUBLICITAT

Aquest projecte té com a objectiu promoure el coneixement d’un grup d’antifeixistes espanyols que van ser represaliats per l’alemanya nazi. A més a més, poder mostrar a base de declaracions i testimonis d’alguns familiars, de com pot afectar el feixisme a Europa.
Dintre d’aquesta iniciativa, els alumnes de 1r de Batxillerat de l’institut Fonts del Glorieta d’Alcover, han presentat un projecte dins del marc d’aquesta exposició amb el nom de: “Rotspanier. Els espanyols forçats a la ll Guerra Mundial”. Han realitzat un estudi profund sobre un dels protagonistes de l’exposició: Àngel Veira.

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha participat en la inauguració de l’exposició i ha esmentat que,” treballar la memòria històrica és un acte de justícia i de llibertat”.

L’exposició es trobarà al pati a la panta 0 del CRAI de la Universitat Rovira i Virgili fins al mes de juliol, de forma gratuïta.

PUBLICITAT