Salou, a punt d’inaugurar la renovada plaça Francesc Macià amb protagonisme pel patrimoni romà

Salou està a punt de fer pública la nova cara de la plaça Francesc Macià. El consistori espera que les obres a l’espai estiguin acabades en un mes, aproximadament. L’espai combinarà història, lleure i natura. El projecte inclou la instal·lació d’un temple circular inspirat en el temple de Vesta a Tívoli, amb 18 columnes que no només busquen embellir la plaça sinó que també funcionaran com a recurs educatiu sobre el passat romà de Salou.

PUBLICITAT

La inclusió d’una font ornamental, amb un cap de la Deesa Vènus d’on brollarà aigua, afegirà un element d’aigua que vol recordar les fonts de Roma, amb l’objectiu d’enllaçar la història amb la decoració moderna.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, explica que des del consistori treballen per connectar el llegat històric de Salou amb el benestar dels residents i visitants. 

A més de la rica oferta cultural i històrica, la plaça també serà un lloc d’esbarjo per als més menuts, amb una nova àrea de jocs infantils. S’hi plantarà vegetació, que més enllà de l’afegit estètic que sempre aporta, contribuirà a la biodiversitat i sostenibilitat del medi urbà.

PUBLICITAT