Salut reparteix més dosis de vacuna de la grip

Ja fa alguns dies que la campanya de la vacunació de la grip estacional ha començat. Enguany es fa fora dels Centres d’Atenció Primària i a Tarragona s’ha posat a disposició la Tarraco Arena Plaça, i en total en tota la Província hi ha uns 123 punts. 

PUBLICITAT

Conrad Casas, coordinador de Salut Pública a Tarragona i les Terres de l’Ebre, ha explicat que l’objectiu és que el 60% de les embarassades es vacunin de la grip, l’any passat van ser el 35%, que també ho facin el 75% de les persones majors de 65 anys al 2019 ho van fer el 53% i el 75% dels sanitaris, el passat any es van vacunar el 31%. Per això també s’han augmentat les dosis de vacuna en un 12%. Casas ha dit que “el principal objectiu és garantir la seguretat d’aquestes persones”. 

El coordinador assegura que estan més preparats per aquesta segona onada de COVID-19, però ha reconegut que el personal està cansat. Per això ha fet una crida a la societat, dient que és responsabilitat de tots.

Aquesta setmana, a més, s’han començat a distribuir entres els CAP els tests d’antígens que permetran saber si una persona és positiva o no de COVID-19 amb uns 15 minuts.

PUBLICITAT