S’aprova la rebaixa del 25% dels autobusos de l’EMT

Amb 18 vots a favor i 7 en contra s’ha aprovat la primera passa perquè els busos municipals de Tarragona siguin gratuïts. A partir d’aquest 2019 es durà a terme una reducció del 25% de la tarifa per totes les persones empadronades a la ciutat, així com s’ha acordat a la sessió plenària d’aquest divendres.

PUBLICITAT

Tot i això aquest punt no ha estat absent de debat. La consellera d’ICV-EUiA, Arga Sentís, ha demanat un pla de mobilitat urbana sostenible, i també ha explicat que “la gent no agafa el bus pel preu sinó pel servei”.

D’altra banda la CUP, que també hi ha votat en contra, també ha destacat que la gratuïtat del servei no és una prioritat, però millorar el servei i la flota sí, perquè només un 5% dels autobusos de l’EMT s’adeqüen als estàndards euro 5 i 6.

Davant tot això Begoña Floria, portaveu del Govern municipal, ha demanat que no es compari cap ciutat amb Tarragona perquè no són comparables per la fragmentació que pateix la ciutat. També ha afegit que les tarifes no es toquen, es fa una bonificació als empadronats. Floria ha explicat que l’estació de Battestini millorarà les freqüències.

El PDeCAT tot i votar-hi a favor ha demanat al consistori que elabori un estudi per facilitar la mobilitat a les persones amb algun tipus de discapacitat, així ho ha explicat Dídac Nadal, conseller del PDeCAT.

Esquerra en la línia de la CUP ha recordat que no hi ha res gratuït, i també ha criticat l’estació de Battestini, tal com ha explicat Jordi Fortuny.

Ja per acabar, Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona ha reiterat que l’autobús acabarà sent gratuït. I que tot plegat és la tercera etapa d’un procés que va començar amb la gratuïtat del bus pels jubilats i va continuar amb els nens i nenes en edat escolar.

PUBLICITAT