Seixanta-nou detinguts per bloquejar i revendre cites d’estrangeria

La Policia Nacional desmantella a un grup criminal, amb una part operant a Tarragona, que bloquejava el sistema de cites en línia d’estrangeria a través d’un bot informàtic desenvolupat per la xarxa criminal.

PUBLICITAT

El bot tenia la capacitat d’evitar mecanismes de seguretat instal·lats a la pàgina web de cites. En la primera investigació es van prendre diverses declaracions, que van acabar amb una primera operació per part de la policia en què es van dur a terme quatre entrades i registres i van poder intervenir un total de 206.950 euros a més d’efectes informàtics i documentació vària. En la segona investigació es van identificar a dos responsables de l’obtenció massiva de cites, que gràcies a ell aconseguien cites disponibles per revendre-les, tot i tractar-se d’un tràmit gratuït.

Els arrestats s’han considerat presumptes responsables dels delictes de pertànyer a una organització criminal i danys informàtics. Durant la investigació s’han identificat 94 persones, presumptament involucrades, 69 de les quals arrestades i 25 més investigades.

PUBLICITAT