S’enceta la temporada castellera

Tret de sortida a la temporada castellera. Els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van fer les actuacions d’inici de temporada aquest dissabte, mentre que la Jove de Tarragona amb els Xiquets del Serrallo van actuar diumenge. 

Foto: Twitter Xiquets de Tarragona
PUBLICITAT

Una plaça del Rei gèlida, i el Pla de la Seu, van ser els escenaris per iniciar la temporada dels Xiquets de Tarragona, i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Mentre les confraries de Setmana Santa assajaven els matalassers van descarregar el 3d7, el 4d7a, amb un pd5 molt treballat, i el 4d7. Acabaven l’actuació carregant el pilar de 5, una estructura que ha tingut canvis en gairebé tots els seus components, i descarregant tres pd4. El cap de colla, Alfredo González, valorava així l’actuació. 

Per la seva banda, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau descarregaven el 3d7, el 4d7 i el 2d6 i dos pd 4 en una actuació també marcada pel fred i pels assajos de les confraries de Setmana Santa. El cap de colla, David Lobo, valorava haver pogut estrenar gent nova al tronc. 

Diumenge era el torn d’estrenar temporada de la Jove de Tarragona que ho feia a la plaça Verdaguer i acompanyada dels Xiquets del Serrallo. Els de Cos del Bou descarregaven el 3d7, el 4d7a i el 4d7. I tancaven l’actuació amb un pd5 i sis pd4. Jordi Alomà, Cap de Colla de la Jove, també explicava que havia sigut un dia d’estrenes. 

Finalment, els Xiquets del Serrallo van descarregar el 3d6, el 3d6a i el 4d6a. Acabaven l’actuació amb un pd5. El cocap del colla dels Xiquets del Serrallo, Nil Martínez, es mostrava satisfet. 

Les quatre colles de la ciutat han començat una temporada amb diferents canvis al tronc, i que ha de ser un punt d’inflexió després d’aquests dos anys d’aturada. El dia 23 d’abril coincidiran a la Rambla en la Diada de Sant Jordi.

 

PUBLICITAT