Sense processons, però amb els sentiments a flor de pell

Els carrers estaven buits i els aplaudiments a les vuit de la tarda s’havien tornat en el punt més àlgid de socialització. La Setmana Santa va passar totalment desapercebuda, les principals preocupacions eren saber què passaria i com continuaria la pandèmia. No va haver-hi processons, ni actes massius, ni moltes de les tradicions d’aquesta època. Enguany no s’han pogut recuperar plenament, però sí que es comença a veure la llum al final del túnel.

Setmana Santa
PUBLICITAT

Francesc Seritjol és el President de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona. Reconeix que aquest 2021 s’han pogut fer alguns actes, però que es viu de forma diferent.

De fet Tarragona ja faria dies que viuria Via Crucis pels seus carrers, presentacions d’opuscles i ara començarien les processons del Sant Enterrament, o del Silenci.

La Congregació de La Sang ha realitzat alguns actes aquests dies, com la majoria de congregacions tarragonines. Maria Grau és la seva secretària, i creu que la rebuda ha sigut molt bona.

La Setmana Santa a Tarragona mou més de 9.000 persones durant diferents dies. Es prepara molts mesos abans i s’hi dediquen molts esforços i hores d’assajos i reunions.

Més enllà de ser un acte catòlic i de devoció, també és social. Tothom es reuneix al voltant d’aquests dies.

Pere Ramon Armesto és secretari de la confraria EcceHomo. També han preparat i col·laborat en els diferents actes que s’han fet enguany.

En aquest sentit reconeixen que això també ha servit per renovar-se i arribar a més gent, que potser és la part més positiva de tot plegat. Així ho expressen des de la Confraria del Buen Amor, el seu President és el Raúl Sánchez.

A més de visitar imatges i obrir seus s’han fet actes en línia i a través de YouTube. Totes les confraries i el President de l’Associació coincideixen que han sigut bones iniciatives.

Les confraries i agrupacions de Setmana Santa de la ciutat treballen ja pensant en el futur, tot i la preocupació per la reacció de la gent quan es pugui recuperar l’activitat.

Una cosa és clara, totes les congregacions i confraries esperen que el redoble dels timbals tornin a ressonar per tots els carrers de Tarragona en un futur pròxim.

PUBLICITAT