Sense unitat per reclamar més seguregat a la indústria química

Un centenar de persones s’han aplegat davant l’empresa IQOXE per reclamar més seguretat coincidint amb els dos anys de l’explosió química.

PUBLICITAT

En aquesta concentració convocada per CCO, UGT i la Federació d’Associació de Veïns de Tarragona juntament amb els Ajuntaments de Tarragona, Vila-seca i Constantí s’ha llegit un manifest conjunt on s’ha posat en relleu que després de dos anys encara no s’han fet suficients avenços en seguretat i s’ha demanat que s’implanti el PLASEQTA definitivament al territori. També s’ha fet tres minuts de silenci per recordar les tres víctimes mortals que va produir aquest accident i han fet sonar les sirenes de manera simbòlica per denunciar que el dia de l’accident no van sonar.

Alfonso López, president de la FAVT, ha explicat perquè encara és necessària una concentració com la d’avui dos anys després.

Finalment , hi ha hagut temps per iniciar una altra reivindicació i és la de reclamar que les mercaderies ferroviàries circulin per l’interior. Les entitats convocants han assegurat que al llarg del temps realitzaran diverses accions amb aquest objectiu.

Però, aquesta concentració, no ha sigut l’única, ja que a la mateixa hora a la plaça de la Constitució de Bonavista s’ha produït una altra convocada per l’Associació de Veïns de Bonavista entre altres entitats veïnals.

S’han aplegat una cinquantena de persones per reclamar més seguretat i exigir també que s’implanti definitivament el PLASEQTA que es va prometre.

Loli Guitérrez, presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, ha assegurat que dos anys després, si l’accident tornés a passar, els veïns tornarien a no saber què fer.

Per aquest motiu, s’han llegit diferents manifests amb l’objectiu de fer reaccionar a les administracions i ha tingut lloc una recollida de firmes per portar-la al Parlament i d’aquesta manera exigir una solució.

PUBLICITAT