Sessions de marxa aquàtica per millorar el benestar físic de les persones amb càncer

Aquest estiu, l’Associació Contra el Càncer a Tarragona en col·laboració amb l’Associació Marxa Aquàtica Baix Gaià organitzen l’activitat marxa aquàtica dirigida a pacients oncològics, que els aporta alts beneficis tant en l’àmbit físic com emocional.

PUBLICITAT

El principal avantatge de la marxa aquàtica és que és apta per a tothom. No hi ha pràcticament cap limitació física. El fet que no hi hagi impacte a les articulacions, redueix al mínim la possibilitat de lesions. L’aigua ajuda a la flotabilitat dels cossos, fent-los més lleugers i amb més possibilitat de moviment. A més, en ser una modalitat esportiva que es practica grup, fomenta la relació i comunicació entre les persones.

L’activitat es va iniciar el passat 4 de juny i desenvolupa tots els dimarts fins al 3 de setembre durant una hora, de 17.30h a 18.30h, a la platja de l’Arrabassada de Tarragona. Aquestes sessions van a càrrec de monitoratge expert i amb la titulació adient de l’Associació Marxa Aquàtica Baix Gaià. Les inscripcions per a participar-hi estaran obertes durant tot l’estiu.

A part d’aquests beneficis directament relacionats amb el contacte amb el mar, la pràctica de la marxa aquàtica, en concret, també té uns beneficis específics com són l’activació del sistema cardiovascular, l’enfortiment muscular, l’activació de la circulació sanguínia, la millora de l’equilibri, la coordinació i la resistència.

PUBLICITAT