Silenci per denunciar l’actuació policial de l’1O

Les 12 en punt, silenci absolut davant els jutjats de Tarragona. Fa 50 dies, o 50 silencis com ells diuen, que cada dia en aquesta hora es fa silenci davant els jutjats de Tarragona per protestar contra la justícia. Però avui és un dia especial, fa un any dels fets de l’1 d’octubre i per això han decidit organitzar un Silenci Itinerant. Més d’un centenar de persones s’han sumat a la iniciativa que ha recorregut els jutjats, la comissaria de la Policia Nacional, la comissaria dels Mossos d’Esquadra i la de la Guàrdia Civil. Lluis Pastrana, un dels organitzadors, ha explicat els motius d’aquesta iniciativa.

PUBLICITAT

En cada punt el silenci s’ha fet durant 30 minuts i mentre s’ensenyaven pancartes on es podia llegir “llibertat presos polítics” o “mai més contra el poble”. Els manifestants han respectat en cada moment la premisa de no fer soroll.

Entre els assistents s’han pogut veure els consellers d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, o Xavier Puig.

Com anècdota divertida Lluis Pastrana ha intentat despistar la policia demanant si els periodistes podiem entrar perquè ens havia d’ensenyar un cartell. D’aquesta manera pretenia que els manifestants es poguessin apropar el màxim possible davant la comissaria de la Policia Nacional.

PUBLICITAT