Sindicats demanen sancions a les empreses sense protocol d’assetjament

UGT i CCOO tornen a sumar-se a les reivindicacions del 25 N. Enguany centrats en l’aplicació dels protocols d’assetjament sexual als llocs de feina, destacant que la gran majoria d’empreses a Catalunya no ho compleixen.

CCOO UGT protocol d'assetjament
PUBLICITAT

Els sindicats recorden que l’obligatorietat d’aquests està vigent des de fa quinze anys i apunten a casos d’assetjament del territori com a exemples de la necessitat d’aplicar-los. Alguns d’aquests casos són el de l’Ajuntament de Cambrils, la policia del Vendrell o un dins el sector sanitari de Tarragona, tots succeïts enguany. Les sindicalistes reclamen també l’efectivitat dels plans d’igualtat, remarcant que inspecció de treball té en marxa una campanya a Tarragona per la revisió d’aquests. Mar Vázquez, Secretaria d’Igualtat d’UGT a Tarragona, exigeix “augmentar les sancions econòmiques a les empreses per garantir l’aplicació d’aquests protocols”.

En línies generals les sindicalistes demanen elevar les lleis d’igualtat a la de prevenció de riscos laborals. Per aquests i altres motius UGT i CCOO faran un acte conjunt al balcó del Mediterrani aquest 25N on es llegirà el manifest i es farà una ofrena floral i la lectura d’un poema per les 38 dones assassinades en tot l’estat aquest 2022.

PUBLICITAT