Sindicats insten a l’AEQT a valorar reduir l’edat de jubilació

CCOO i UGT es van reunir aquest dijous amb l’AEQT per instar-la a presentar una petició conjunta a l’Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball d’un estudi que valori l’aplicació del coeficient reductor a la indústria química de Tarragona.

Xemeneies de la química de Tarragona fumejant durant la posta de sol. Imatge d'arxiu. (Horitzontal)
PUBLICITAT

Un canvi legislatiu en la llei 21/2021 permetria aplicar aquest coeficient a altres treballs abans no valorats si hi ha un estudi favorable. Moisès Fortuny, secretari d’Indústria d’UGT-FICA a Tarragona, considera que el treball a torns dels treballadors i la seva exposició a fugues difuses, justificaria la reducció de l’edat de jubilació. Fortuny detalla que han iniciat aquest procés a Tarragona, però ho volen traslladar a FEDEQUIM i FEIQUE per poder optar al coeficient en l’àmbit nacional i estatal. El secretari detalla que “tenen esperances que el coeficient s’apliqui, tot i que no esperen una reducció molt elevada”.

La mesura afavoriria a 8.000 persones entre treballadors tarragonins directes i indirectes. L’AEQT traslladarà aquesta petició a la junta de dilluns, si la resolució és positiva, es demanarà l’estudi, que en darrera instància caurà en mans de l’estat perquè s’aprovi aquesta reducció.

PUBLICITAT