S’inicia el pla per aconseguir la gratuïtat de l’EMT

Com ja vam anunciar, aquest dilluns entra en vigor el 25% de descompte de les tarifes dels autobusos municipals per a les persones empadronades a Tarragona. Es tracta de la primera passa per a la gratuïtat de l’EMT.
Aquesta mesura, segons informen des del consistori, suposarà un estalvi important per a les famílies. Calculen que l’any 2022, quan entri en vigor la gratuïtat total, una família de 4 persones que faci 4 viatges al dia s’estalviarà 1.240 euros a l’any. Actualment aquest estalvi serà de 940 euros.
En aquests moments l’EMT té un dèficit de 9,2 milions d’euros i aquest dèficit s’incrementarà quan els autobusos siguin gratuïts, ja que es deixarà de recaptar 5,2 milions d’euros en bitllets. Tot i això calculen que el dèficit pot incrementar en 2,2 milions d’euros, menys del que actualment es recapta en bitlletatge, perquè es seguirà ingressant per bitllets, i a més s’haurà acabat amb el rending. També hi haurà estalvi de benzina i quilometratge per la nova estació de Battestini. En el primer esborrany que s’ha fet creuen que l’estalvi en consum de gasoil i quilometratge amb les noves línies pot arribar als 900.000 euros. Amb tot plegat la Presidenta de l’EMT, Begoña Floria, ha comentat que “es vol treballar de forma global per a la ciutat”.

????????????????????????????????????
PUBLICITAT

Pel que fa a les demandes que s’havien fet des de la URV perquè els estudiants matriculats també poguessin gaudir d’aquests descomptes sense estar empadronats, han informat que no podrà ser. Perquè actualment ja tenen descomptes per franja d’edat i a més si no “podria arribar a ser injust”.

Com es pot veure el descompte no s’aplicarà a tots els títols, només en aquells que no tenen sistemes tarifaris propis ni descomptes molt alts.
Les targetes que permetran la rebaixa del 25% ja es poden tramitar i són personals.

PUBLICITAT