Sis infants han passat les “Vacances en Pau” al Camp de Tarragona

Enguany s’ha recuperat el projecte de Vacances en Pau després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia de la COVID-19. Aquest consisteix en l’acollida de nens i nenes sahrauís, durant els dos mesos d’estiu, per part de famílies residents al nostre país. D’aquesta manera, gaudeixen d’unes vacances que no són tan caloroses i d’activitats diferents de les del seu país d’origen.

PUBLICITAT

Aquest any, però, el nombre d’infants acollits ha sigut inferior al dels altres anys. Normalment, al Camp de Tarragona, se n’acollien més de vint i enguany només n’han vingut sis. Els infants que arriben solen tenir entre set i tretze anys i normalment van amb la mateixa família durant quatre estius, així com explica Jaume Duran, el president d’Hammada Associació d’amics i amigues del poble sahrauí i el coordinador de Vacances en Pau al Camp de Tarragona.

El paper de Vacances en Pau és clau perquè es pugui dur a terme l’acollida. Aquests s’encarreguen de buscar famílies que estiguin disposades a acollir. Una vegada tenen el vistiplau de la família, recopilen tota la documentació necessària per dur-la a terme, els hi expliquen el projecte, els realitzen una entrevista personal a casa seva i busquen el finançament per pagar els bitllets d’avió i alguns costos indirectes.

Durant aquests dos mesos, els infants estan amb les seves famílies gairebé cada dia. L’organització, però, realitza alguns actes comuns amb l’objectiu que els nens i nens es coneguin entre ells i no se sentin sols. Duran remarca que un dels més importants és la manifestació que fan per reclamar el referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí i que enguany no es podrà fer perquè es va decidir reprendre el projecte massa tard.

Des de l’organització es mostren contraris al posicionament del govern espanyol envers el tema, després que aquest manifestés el seu suport al Marroc.

Un dels objectius d’aquest projecte és donar visibilitat a aquest conflicte, ja que molts infants veuen la guerra com l’única solució del problema. Cal destacar que tenen un conveni amb el CatSalut on a aquests infants se’ls realitza una revisió mèdica, dental i òptica per tal de garantir el seu benestar.

PUBLICITAT