Sofia Marín i Óscar Vendrell, princesa i cavaller de la Cucafera 2022

Sofia Marín i Òscar Vendrell, de 6 i 7 anys respectivament, són els escollits com a nova princesa i cavaller de la Cucafera al càsting 2022. Aquest nomenament, organitzat per l’entitat, significarà representar la llegenda de la Cucafera la nit del 17 de setembre en l’acte ‘La Cucafera baixa’ per Santa Tecla.

PUBLICITAT

Després de la Despertada de la Cucafera del llarg hibernatge fa unes setmanes a les Festes del Barri del Port, era necessari cercar un nou cavaller capaç de capturar la bèstia i rescatar la donzella. Tot plegat, per què, tal i com marca la llegenda, podrà domesticar-la i fer-la bona, per evitar que segueixi atemorint amb les seves queixalades i llenci caramels.

La Plaça de les Cols ha estat un any més l’escenari d’aquesta convocatòria emmarcada en les festes de Sant Magí 2022. En total, hi han participat una quinzena de nens i nenes d’entre 6 i 12 anys que prèviament s’havien inscrit i havien rebut el poema. La nit del 17 de setembre pronunciaran els escrits per tal de defensar-lo davant d’un jurat que ha tingut en compte la posada en escena, memorització i soltesa dels candidats i candidates, que podien optar indistintament per un o altre paper.

Adrià Recasens, organitzador i presentador de l’acte ha valorat molt positivament la present edició del càsting amb un augment d’inscripcions respecte a altres anys, especialment per a nens que sempre els havia costat més, i assenyala que els infants escollits viuran una experiència única en unes festes de recuperació que tenen a tota l’entitat il·lusionada i amb ganes.

Enguany, el jurat ha estat format per personalitats de l’àmbit del teixit cultural i social de la ciutat. Així doncs, els membres escollits han sigut Dídac Bru, entrenador i membre de la Secció de Rem i coordinador infantil del Casal d’Activitat d’Estiu del Reial Club Nàutic de Tarragona, un dels col·laboradors enguany amb els caramels de l’entitat; Maribel Mañé, experta en moda i propietària de Mercadisfraces des d’on es va col·laborar en la confecció del tratge del cavaller fa unes edicions; i Dolors Saumell, directora de la Biblioteca Pública de Tarragona, font de multitud de llibres, històries i llegendes com les de la Cucafera.

Així doncs, Sofia Marín i Òscar Vendrell s’han mostrat entusiasmats amb el nou repte i seran citats al setembre abans de les festes de Santa Tecla per fer assajos previs. La gran cita serà el 17 de setembre novament a les escales de la Catedral amb la representació a La Cucafera Baixa 2022.

PUBLICITAT