Tarraco Viva lamenta que no se’l consideri un dels grans festivals del país

Els organitzadors de Tarraco Viva lamenten que encara no se’l consideri com un dels grans festivals del país i que aquests siguin només d’arts escèniques. A punt d’encertar la 26a edició, el director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, reflexiona en veu alta en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, i critica (sense mencionar-la) la poca implicació de la Generalitat en el certamen.  

PUBLICITAT

Seritjol remarca que el festival dedicat a la història va ser pioner i ja és una referència europea, però admet que cal seguir picant pedra i millorar l’estratègia perquè Tarraco Viva rebi el mateix suport que els grans festivals de Catalunya dedicats a música, teatre, cinema o dansa. 

El pressupost d’enguany puja i supera els 400.000 euros, gràcies a la implicació de l’Ajuntament (280.000 euros), la Diputació i el Port. Però, segons Seritjol, falta molt per arribar als números d’altres cites culturals de referència.

Després de liderar Tarraco Viva durant un quart de segle, Magí Seritjol en fa una valoració positiva però afirma que hi ha un camí per recórrer enorme fins assolir l’objectiu que el coneixement i la divulgació de la història sigui un dels motors de creixement econòmic sostenible de Tarragona. 

Pel que fa a l’edició d’enguany, el Mediterrani a l’antiguitat n’és el tema central. S’hi han programat més de 350 activitats entre el 13 i el 26 de maig. El primer cap de setmana tindrà un protagonisme especial el Moll de Costa i el segon es concentrarà al voltant del Camp de Mart i la Part Alta. Les entrades es posen a la venda el proper dimarts 7 de maig. 

PUBLICITAT