Tarragona acollirà la preestrena del documental “La vida con Williams”

La ciutat de Tarragona acollirà la preestrena del documental que duu per títol “La vida con Williams”. Es tracta d’un projecte fet a Tarragona, encapçalat pel seu director Emanuel Munteanu, i el primer documental que pretén visibilitzar la síndrome Williams-Beuren, ho farà a través de l’experiència del cas concret de l’Anna. 

PUBLICITAT

Es tracta d’una malaltia genètica provocada per la pèrdua de material genètic en el cromosoma 7 i es caracteritza per presentar uns trets facials típics, discapacitat intel·lectual lleu o moderada, nivells de calci en sang elevats, i estrenyiment de l’artèria principal immediatament en sortir del cor, entre d’altres.

El mateix Munteanu explica que per ell és la història de l’Anna és l’exemple de superació personal, i després de conèixer-la l’any 2012 va tenir clar que hi volia dedicar un projecte audiovisual. Un projecte que va iniciar l’any 2017 i que ha acabat recentment, aquest passat mes de juliol. 

En una trobada entre el director i l’alcalde Ricomà, el batlle tarragoní ha assegurat que l’Ajuntament de Tarragona buscarà una data per fer la preestrena de la pel·lícula a principis de l’any vinent.

De fet, el Consell Plenari va aprovar el 22 de febrer passat una declaració Institucional per al reconeixement de la situació de les persones afectades per la síndrome de Williams-Beuren.

PUBLICITAT