Tarragona activa un pla per combatre onades de calor

Tarragona ha patit un dels estius més durs pel que fa a les temperatures i la forta onada de calor. L’Ajuntament de Tarragona ha decidit posar en marxa un protocol que s’activarà davant les onades de calor de l’1 de juliol al 20 de setembre.

Platja de la Mora. Tarragona
PUBLICITAT

Aquest pla comptarà amb 2 agents de la Guàrdia Urbana, 3 voluntaris de Protecció Civil, 3 de Creu Roja, 1 sanitari i 3 vehicles específics per actuar quan s’activi el protocol i tindrà especial atenció als sense sostre de la ciutat.

S’activarà quan la temperatura sigui superior als 34,2 graus i de l’1 de juliol al 20 de setembre. José Luis Martín, alcalde en funcions, ha explicat l’objectiu del pla, malgrat que ja s’hagi superat aquesta onada.

Des del consistori, hi haurà una especial atenció a les persones sense sostre en fase d’alerta, se’ls facilitarà informació preventiva, aigua per a disminuir la possibilitat de deshidratació i la possibilitat de dutxar-se, als que ho precisin i/o sol·licitin.

En fase d’emergència, localització de qualsevol persona que pugui necessitar el servei, tant d’informació, hidratació o algun lloc on puguin estar en millors condicions.

PUBLICITAT