Tarragona acull la primera edició d’Arqueotònic

Tarragona acull aquest divendres la primera edició d’Arqueotònic, per reivindicar la feina conjunta d’arqueòlegs i arquitectes en la conservació del patrimoni. Des dels Serveis Territorials de Cultura asseguren que “aquesta feina ha estat exemplar al territori”, motiu pel qual ho han volgut visibilitzar.

Arqueotonic
PUBLICITAT

Durant la jornada d’avui s’han exposat diversos casos d’èxit com un a la baixada del Roser de Tarragona a diferents professionals d’aquest àmbit de tota Catalunya. Aquest és un cas excepcional on un particular ha remodelat un petit immoble que compta amb un gran tros de mur romà i on ara poden viure tres persones. Imma Teixell, arqueòloga dels serveis territorials de cultura, destaca “la dificultat de restaurar immobles a espais com la Part Alta de Tarragona”, amb carrers estrets i diverses barreres urbanístiques. Teixell manifesta que “aquest és un dels motius d’aquestes jornades que tenen la voluntat de renovar-se i ampliar-se l’any vinent”.

Aquest dissabte es farà una segona jornada a Forès on s’explicarà un altre cas exemplar i els implicats podran veure l’habitatge que s’ha restaurat.

PUBLICITAT