Tarragona augmenta les dades en donacions d’òrgans

Aquest dimecres és el Dia Mundial del Donant d’Òrgans. Dins d’aquest marc les dades mostren que a la província de Tarragona, l’any 2022 es van recuperar les taxes de donacions d’òrgans i trasplantaments que van disminuir durant la COVID.

PUBLICITAT

La Dra. Maria Bodí, cap de Servei de Medicina Intensiva i coordinadora de Trasplantaments i Donacions de la província de Tarragona, afirma que el 2023 hi ha hagut nou donants més que al mateix període del 2022. En el transcurs dels quatre primers mesos de l’any, s’han fet més de 51 trasplantaments, quan al mateix període del 2022 se’n van fer 28. Els ronyons, el fetge, el cor i els pulmons són els òrgans més trasplantats en aquest període.

La Dra. Bodí assegura que la llista d’espera per trasplantaments d’òrgans “ha baixat respecte al 2022” i que, aquestes bones dades de la província “es deuen principalment a la generositat de persones, dels donants i els familiars”. La Dra. Bodí a més afirma que quan una persona mor pot donar el cor, els pulmons, el fetge, el ronyó, el pàncrees o l’intestí, i “regalar anys de vida a la persona que necessita l’òrgan”.

PUBLICITAT