Tarragona continua sent el camp de cultiu de marihuana de Catalunya

A la província de Tarragona es registren els mateixos delictes al voltant del conreu de marihuana que a tota la resta de Catalunya. Així ho ha exposat Joan Perarnau, president de l’Audiència Provincial de Tarragona, després de la Junta de seguretat que exposa la feina coordinada de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

marihuana
PUBLICITAT

Concretament, hi ha hagut 400.000 plantes intervingudes en aquest 2022, la majoria d’aquestes procedents de cultius indoor a causa de la sequera. La majoria d’aquestes plantacions són gestionades per bandes criminals procedents de l’est d’Europa i el nord d’Àfrica i un cop recollides es venen a Europa on multipliquen el seu valor. La situació és tal que està creant problemes d’emmagatzematge d’estris al dipòsit judicial, motiu pel qual en moltes operacions es deixen al lloc dels fets. De la mateixa manera també s’ha produït un increment de desembarcaments de narcotràfic, amb la peculiaritat que les entrades són cada cop més properes a la ciutat de Tarragona, segons explica el president.

La junta també ha tractat l’augment de les ocupacions, que han crescut un 3% en el darrer any arribant a les 877. D’aquestes un 17% han estat aturades per Mossos d’Esquadra, que són les que corresponen a “ocupacions en calent”. Per aquest motiu des dels cossos policials demanen denunciar amb immediatesa per aconseguir aturar aquests fets, en 2022 s’han registrat 2380 incidències al voltant de l’ocupació.

PUBLICITAT