Tarragona és la demarcació on cau més l’assistència de vot a Catalunya

En el primer balanç de la participació de vot facilitat per la Generalitat de Catalunya, Tarragona és la ciutat on més ha caigut l’assistència als col·legis electorals en el primer recompte. En total, l’assistència ha caigut fins a un 22’7% en comparació a les darreres eleccions al Parlament l’any 2017.

PUBLICITAT

De fet, és en aquesta primera franja horaria on estava destinada als col·lectius vulnerables des de la constitució de les meses: de les 9h del matí a les 13h.

Tot i això, des del Govern de la Generalitat, i en veus de diversos candidats, s’ha instat a la població a votar amb les mesures de seguretat pertinents i consultar l’aplicació “eleccions 14F” per evitar aglomeracions.

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha donat una explicació triple d’aquesta aparent davallada de participació a Catalunya.

Finalment, en el conjunt de Catalunya, la participació ha sigut d’un 22’78% en el primer recomtpe de la 13h del migdia. Per demarcacions, Barcelona és la segona on més ha caigut la participació amb un 22’5%, el segueix Lleida amb un 24’18% i qui lidera l’assistència de vot és Girona amb un 24’23%.

PUBLICITAT