Tarragona es prepara per a una possible nidificació de tortugues amb unes jornades de conscienciació

Tarragona es prepara pel possible cas de nidificació de tortugues marines a les platges de la ciutat aquest estiu. Aquest dijous, la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM), en col·laboració amb l’Ajuntament, han organitzat les jornades de conscienciació ECOMED, per conscienciar sobre els protocols d’assistència a la fauna marina.

Foto: Joan Carles Borrachero
PUBLICITAT

Segons ha explicat la directora del CRAM, Elsa Jiménez, la costa tarragonina és la zona de Catalunya amb més nidificacions de tortuga. Alhora, Catalunya és la regió amb més nidificacions a Espanya. L’any passat hi va haver deu nius. Jiménez ha apuntat que el pronòstic és que vagin en augment a causa de l’escalfament global.

Al matí, la jornada se centrarà en la formació adreçada als diferents actors involucrats en les activitats marítimes municipals. A la tarda, es farà extensible a tota la ciutadania amb activitats gratuïtes de sensibilització. Es farà un voluntariat ambiental de neteja de la pròpia platja i un simulacre de rescat de tortuga.

Al final de la jornada, el CRAM atorgarà a l’Ajuntament la bandera verda ECOMED, que acredita Tarragona com a ciutat compromesa amb la biodiversitat marina. Després, s’alliberarà una tortuga marina recuperada pel CRAM. La tortuga serà reintroduïda al mar després d’haver estat capturada accidentalment a causa de l’activitat pesquera el 19 de març a la costa de La Ràpita

PUBLICITAT