Tarragona es queda sense personal mèdic especialista

La falta de personal mèdic comença a ser un problema a Tarragona. En els darrers cinc anys el nombre d’especialistes jubilats és cada cop més alt i les places MIR no ho cobreixen. Enguany, a la demarcació de Tarragona s’han jubilat 82 especialistes, la xifra més alta dels darrers deu anys. Cal tenir en compte que cada any realitzen el MIR uns 60 interns a la província i no tots acaben destinats a Tarragona.

personal mèdic Joan XXIII
PUBLICITAT

Algunes de les especialitats que preocupen especialment són la pediatria, la medicina familiar i comunitària o la psiquiatria. Les xifres són més preocupants quan mirem al futur. En els pròxims deu anys es retiraran gairebé 800 professionals, el doctor Manuel Carasol, secretari de Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, explica que “la situació preocupa a tot el sector”.

En un any on l’atenció primària s’ha vist colpasada el personal mèdic de Tarragona no dona a l’abast. A més d’aquestes dades s’haurien de sumar les defuncions i els trasllats d’especialistes a altres regions o altres països. Carasol explica que “hi ha opcions molt més atractives econòmicament per als porfessionals.

Carasol manifesta que a aquesta problemàtica se li suma les dures càrregues de treball del darrer any. L’augment de estrès laboral ha provocat més baixes per patologies mentals que en els darrers anys.

PUBLICITAT