Tarragona grava la memòria de cinc deportats als camps nazis

Durant els anys quaranta 55 veïns de Tarragona van ser deportats als camps d’extermini nazi. Aquest divendres s’ha gravat la memòria de cinc d’ells a cinc llambordes Stolpersteine davant als seus domicilis originals.

Llambordes deportats Tarragona
PUBLICITAT

El projecte Stolpersteine ha col·locat 50.000 d’aquests micromonuments a 21 països europeus, aquests han sigut els primers col·locats a Tarragona retornant simbòlicament per primera vegada aquests noms a la seva ciutat. Entre l’abril i el maig d’aquest any s’acabaran de col·locar la resta de llambordes, destacar, que part d’aquests noms s’han descobert gràcies a la investigació de l’Amical de Mauthausen. L’acte d’aquest divendres, ha estat molt marcat per “la preocupació de l’auge de l’extrema dreta”, demanant “pedagogia per no repetir els mateixos errors”. Pau Ricomà, manifesta que, “amb aquesta acció, Tarragona és més digna”.

Un acte emotiu que comptat amb la presència d’alguns dels familiars dels deportats, qui han rebut flors i han col·locat aquestes llambordes que gravaran per sempre la memòria d’aquells que mai van poder tornar a la seva ciutat.

PUBLICITAT