CONTINGUT EXCLUSIU | Tarragona i Reus, a una amb el tramvia

Tarragona i Reus, a una amb el projecte del tramvia. Segons han afirmat Rubén Viñuales, alcalde de Tarragona, i Sandra Guaita, alcaldessa de Reus, al programa especial del ‘Bon Dia Tarragona’, que el TramCamp sigui una realitat el 2028 serà el projecte que realment marcarà un punt d’inflexió en la creació de l’Àrea Metropolitana de Tarragona. 

PUBLICITAT

Sandra Guaita ha situat la mobilitat com una de les “prioritats imprescindibles” de l’àrea metropolitana. Unes prioritats que ha insistit que no només comparteixen Tarragona i Reus, sinó també tota la resta de municipis que formen part del grup impulsor. Considera que és un dels problemes històrics al territori i que cal facilitar un desplaçament còmode i sostenible entre municipis. Ha expressat que és una oportunitat, temporal i econòmica -ja que compta amb finançament europeu- que la demarcació no pot desaprofitar. 

Rubén Viñuales ha coincidit amb l’alcaldessa de Reus, i ha afegit que és la primera inversió que Ferrocarrils Catalans farà a la demarcació. Creu que ja s’han perdut massa oportunitats i ha posat el focus en la fase 2 del projecte, que serà la que unirà Tarragona, Reus i l’aeroport. En aquest sentit, els dos alcaldes han afirmat que el traçat està definit, i que el primer pas és l’aprovació de l’estudi informatiu. Viñuales ha apuntat que, precisament per facilitar aquesta aprovació, ambdues ciutats han actuat amb responsabilitat. 

Amb la fase 1 -la que uneix Cambrils, Salou i Vila-seca-  ja iniciada, Sandra Guaita ha apuntat que el temps és just i que l’ideal seria treballar en la fase 2 de manera paral·lela. Pel que fa a la convocatòria d’eleccions catalanes i la possibilitat que canviï el Govern, els dos alcaldes coincideixen que, sigui quin sigui el resultat, el projecte del tramvia no canviarà. 

PUBLICITAT