Tarragona ja té un pis destinat a persones sense sostre

Tarragona ja té el primer pis de transició destinat a persones sense sostre. Es tracta d’un habitatge de 180 metres quadrats amb sis habitacions, dos lavabos, una cuina i dues sales. A hores d’ara ja hi conviuen dues persones, però durant la setmana se n’incorporaran quatre més. Aquest està destinat a homes, però la intenció és també tenir-ne un per a dones. 

Foto: Júlia Camprubí
PUBLICITAT

Les persones que accepten aquest sostre hi poden viure durant un any màxim i va acompanyat de tot un pla de treball d’integració amb l’objectiu que puguin tenir la plena autonomia, la incorporació al mercat laboral i aconseguir un pis. La Consellera de Serveis Socials, Inés Solé, ha reconegut que aquesta iniciativa va començar a l’inici del mandat i ara l’han clos. També ha destacat l’autonomia d’aquestes persones i el paper clau de la Creu Roja en tot plegat. 

Per la seva banda la Consellera d’Habitatge, Eva Miguel, diu que volen ampliar el nombre d’habitatges d’aquest tipus, però dependrà dels recursos que es puguin obtenir, i del programa de la Generalitat de sensellarisme. També ha explicat que és difícil trobar pisos d’aquestes característiques

En el darrer recompte es van comptabilitzar 78 sense sostre, la majoria homes. Per poder accedir a aquest habitatge s’ha de ser major de 18 anys, tenir el NIE o el DNI, fer mínim un any que s’està empadronat a la ciutat, i tenir un mínim d’ingressos o opcions a accedir a alguna prestació com la renda mínima garantida.

PUBLICITAT