Tarragona necessita més de 3.000 infermeres i infermers

Un informe presentat pel Consell General d’Infermeria assenyala que la ràtio d’infermeres per habitants de Tarragona és la segona pitjor de Catalunya, després de Girona. Una problemàtica que des del Col·legi Oficial d’Infermeria de Tarragona (CODITA) asseguren que “fa temps ho estan denunciant i aquestes dades ho posen de manifest”. Una situació que, com assenyala l’informe, “posa en risc la seguretat del pacient”.

Infermera
Una infermera del CAP Verdaguer camina cap a l'àrea reservada a l'atenció pediàtrica, zona aïllada, amb un dibuix de l'arc de Sant Martí, símbol davant el coronavirus; cadires amb indicacions per garantir la distància de seguretat. 1/04/2020 (Horitzontal)
PUBLICITAT

Gerard Mora, secretari general de CODITA, manifesta que “aquest informe és una oportunitat per millorar les condicions de la infermeria i reconèixer les necessitats de cada territori”, apuntant a les zones rurals disperses i les càrregues de les UCI. Mora expressa que la província necessitaria entre 3.000 i 3.500 infermeres. A més destaca que, en el darrer temps, “s’ha vist un augment de la demanda d’atenció psicosocial del personal” i, si no es milloren les ràtios, “en el futur la situació empitjorarà”.

Des del col·legi demanen a la Generalitat la presència d’infermeres a les taules de decisió, reconèixer les especialitats d’infermeria i la categoria 1 del personal, mesures que segons el secretari “evitarien que aquesta situació continuï empitjorant”.

PUBLICITAT