Tarragona queda lliure de simbologia feixista

El Govern municipal de Tarragona ha retirat la simbologia feixista dels carrers de la ciutat. L’any 2008 el Memorial Democràtic de Catalunya va realitzar un inventari en el qual van identificar 178 plaques a Tarragona. Algunes d’aquestes van ser retirades per les diferents entitats de memòria històrica, pel seu compte i risc, i altres van ser eliminades amb reformes d’immobles. El romanent que quedava era de 73 elements que han estat retirats a través de la conselleria de Memòria Democràtica de l’Ajuntament.

simbologia plaques franquista
PUBLICITAT

D’aquestes 29 estaven ubicades al centre de la ciutat i 44 als barris perifèrics. La iniciativa va ser de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic i va ser portada al consistori a través d’una moció de la CUP. Des del consistori defineixen aquest dia com “històric” i destaca que “aquest és el primer govern municipal en assolir una fita així”. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, referma que “Tarragona és ara una ciutat més digna”.

L’actuació de l’abans i el després ha estat enviada per enregistrar-se al banc nacional de memòria històrica. Els elements retirats quedaran guardats a l’arxiu.

PUBLICITAT