Tarragona reactiva l’alerta per ventades i posa en marxa l’Operació Iglú

Davant la persistència del temporal de fortes ventades a Tarragona, la Conselleria de Protecció Civil ha tornar a activar el Pla d’Actuació Municipal en fase d’alerta pel risc de ventades i han tornat a insistir en la importància de la prevenció.

Pla mitjà d'una voluntària de Creu Roja donant un got de cafè amb llet a un sensesostre durant l'Operació Iglú de Tarragona. Foto del 13 de gener del 2022 (Horitzontal).
PUBLICITAT

Algunes de les mesures més destacades que implica aquest pla és el tancament de parcs i jardins i també el tancament dels recintes museístics de l’Amfiteatre, el Passeig Arqueològic i el Fòrum de la Colònia almenys fins que es desactivi el pla ventcat.

Per altra banda, el vent no és l’únic protagonista d’aquest temporal ja que les baixes temperatures s’han fet notar durant aquesta jornada a la ciutat. Amb motiu del descens aguditzat de les temperatures, Protecció Civil ha posat en marxa el Protocol de l’Operació Iglú a Tarragona que consisteix en donar cobertura i protegir la salut i integritat física de les persones sense sostre que estiguin a la vía pública.

Des de l’Ajuntament també s’ha anunciat una acció conjunta per equips de la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Creu Roja i Protecció Civil, pel proper dilluns 23 de gener, a partir de les 22h de la nit, per oferir a aquestes persones sense sostre un establiment per passar la nit refugiats del fred, amb mantes i aliments calents.

PUBLICITAT