Tarragona recupera una peça romana robada l’any 1962

El Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona (MNAT) ha recuperat aquest dijous un petit altar romà o arula descobert al Port que va ser robat l’any 1962 en circumstàncies desconegudes. Aquest pertanyia a la pedrera que es va fer servir per construir el port i podria haver format part d’un entorn domèstic, com agraïment al deu Júpiter. La policia Nacional d’Espanya en col·laboració amb els carabinieris italians van detectar aquesta peça en una subhasta i així van començar la investigació. Amb l’ajut sumat de la Homeland Security Investigations van aconseguir demostrar que l’altar pertany a Tarragona i havia estat sostret de manera il·legal.

peça romana MNAT
PUBLICITAT

Després d’un operatiu de cinc anys la peça torna l’exposició del MNAT i servirà per explicar la història i posar en relleu la conservació del patrimoni. Mònica Borrell, directora del MNAT, estima que “podria ser del segle I o II després de crist” i detalla que “és un reflex de la vida quotidiana de la Tàrraco Romana”.

La peça compta amb una inscripció dedicada al deu Júpiter. La recuperació ha sigut exitosa gràcies a la cooperació dels diferents cossos policials i la Interpol i la bona fe de l’estatunidenc que va la va comprar, qui ha decidit donar-la.

PUBLICITAT