Tarragona se suma al Dia Internacional contra la LGBTIfòbia

Tarragona se suma al Dia Internacional contra la LGBTIfòbia. S’ha fet la lectura del manifest, a càrrec de diverses persones del col·lectiu, on s’ha reivindicat que tothom ha de poder-se expressar i viure de la manera que li vingui de gust i estimar qui vulgui, sense ser ni perseguit, ni assenyalat, ni agredit.

PUBLICITAT

Algunes de les reivindicacions del manifest han estat la millora de l’accés de les dones lesbianes i bisexuals i dels homes trans a les tècniques de reproducció assistida en la salut pública o la garantia del compliment del nou decret d’educació, que exigeix la incorporació de la perspectiva de gènere i LGBTI al currículum català. També s’han condemnat totes les actituds de rebuig, prejudici i d’hostilitat contra el col·lectiu i s’ha fet una crida per erradicar qualsevol tipus de discriminació i violència.

El Dia Internacional contra la LGBTIfòbia se celebra el 17 de maig coincidint amb la data que l’Organització Mundial de la Salut va retirar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. El fet que l’orientació sexual deixés d’estar patologitzada va ser una fita en la lluita del col·lectiu LGBT+.

PUBLICITAT