Tarragona s’omple de cultura per reflexionar sobre la crisi climàtica amb “Climactives” i “Cultura o Extinció”

Les conselleries de Cultura, Joventut i Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona s’uneixen per tirar endavant dos cicles de cultura amb una quarantena d’activitats per reflexionar sobre el canvi climàtic i els seus efectes en el nostre dia a dia.

PUBLICITAT

Arriba la 4a edició de Climactives on Tarragona Jove, juntament amb sis entitats, ha ideat una programació amb activitats ben diverses, relacionades amb la dansa, la poesia, els mems o el teatre; tot plegat per a crear consciència entre els joves sobre l’emergència climàtica i donar-los eines per tal que coneguin iniciatives i recursos per canviar el futur. Es durà a terme del 5 de maig al 28 de juny, majoritàriament a l’Espai Jove Kesse.

L’altre cicle s’anomena “Cultura o Extinció”, que enguany trasllada part de la seva programació al Refugi número 1 del Port, del 19 al 21 de maig. Aquí es faran activitats més divulgatives i educatives alhora que reflexives. Totes giraran al voltant de l’aigua i com aquesta pateix també les conseqüències de la crisi climàtica. D’altra banda, amb esperit de carrer, al voltant del Teatre Tarragona, el Passeig de les Palmeres, la Rambla Nova i la Plaça Verdaguer, es realitzarà la part més lúdica i festiva del cicle. Espectacles de circ, teatre, titelles, dansa, música i tallers fins al 29 de juny.

La consellera de cultura, Sandra Ramos, explica per què la cultura és una eina de transformació social i també com pot afavorir a crear una conversa al voltant de l’escalfament global i les seves conseqüències.

PUBLICITAT