Tarragona té el centre de la ciutat amb població envellida

El creixement de la població tarragonina s’ha estancat els últims anys. Les previsions és que aquest estancament continuï així, i que l’any 2050 gairebé no hi hagi percepció de més població, es mantingui a 142.267 habitants. Tot i això, els estudis sociodemogràfics fan apreciacions més pessimistes que podria ser un decreixement de la població i que es quedés a 111.000 habitants o més optimista on la ciutadania augmentaria fins als 250.000 habitants.

PUBLICITAT

Cal destacar que el centre de la ciutat està envellit, hi viu població més gran. Per aquest motiu un dels reptes de l’Ajuntament de Tarragona és que els joves tornin al centre i l’Eixample amb l’elaboració del nou Pla d’Ordenació Urbanística. El Conseller d’Urbanisme, Xavi Puig, ha explicat que volen crear estímuls i “omplir de vida aquests espais”.

Les zones on es concentren més població jove són el parc del Francolí, la Vall de l’Arrabassada, Joan XXIII, Sant Ramon i Països Catalans.

D’altra banda, també troben una gran desigualtat entre els barris, creant problemes d’integració. Per això pretenen tirar endavant un urbanisme que tingui mecanismes d’integració.

Finalment, han destacat que el creixement de la població depèn de les migracions, i, per tant, de les variacions econòmiques.

PUBLICITAT