Tarragona viu entre un i tres desnonaments diaris

La ciutat de Tarragona viu entre un i tres desnonaments al dia, així ho ha anunciat la consellera de serveis socials de l’ajuntament, Inés Sole. Això sí, també ha detallat que un 80% d’aquests s’aconsegueixen aturar.

PUBLICITAT

Tot i això, Inés ha advertit que aquest 30 de juny acaba la moratòria de la Covid-19 que, fins ara, ha ajudat a ajornar aquests processos. Per aquest motiu l’ajuntament alerta de la previsió “d’una allau d’ordres que han fixat una nova data”. Solé ha detallat com, aquests desnonaments ajornats entren dins la maquinària de serveis socials i “ha permès a la gran majoria de famílies de gaudir d’habitatges d’emergència”. Ara la consellera s’ha mostrat crítica amb la Generalitat exemplificant que “el fracàs de la mesa d’emergència i la retallada de partida de l’habitatge als pressupostos deixen aquesta emergència en mans dels ajuntaments”.

Sota aquest mandat els serveis socials de la ciutat han allotjat 27 famílies vulnerables en habitatges propietat d’ESMAUSA. Encara així Solé ha detallat que “la demanda és encara molt alta i el parc públic no és capaç de donar resposta”.

PUBLICITAT