Tarragona vol acabar amb els locals buits al centre

La xacra dels locals buits al centre de la ciutat és una evidència i un problema que Tarragona arrossega des de fa ja uns quants anys, sobretot al carrer Unió i Gasòmetre, però fent-se extensible a la plaça Verdaguer i adjacents.

PUBLICITAT

El consistori segueix treballant per trobar eines i iniciatives per revertir-ho, de fet, el passat maig ja va convocar una reunió amb diferents entitats com PIMEC, CEPTA, Associacions de veïns, entre altres.

Ara, en una segona reunió aquesta setmana, el consistori i les diferents entitats de la ciutat van signar un Pacte de ciutat per a la revitalització econòmica amb un enfocament cooperatiu público-privat.

Algunes de les propostes recollides en un document d’actuació, són l’animació dels carrers, la cooperació entre propietaris, emprenedors i entitats i estimular que els professionals que treballen en pisos, puguin fer-ho en baixos comercials.

Altres dades que es van aportar a la reunió, on van participar a banda de la regidora de Comerç Elvira Ferrando, els consellers de Territori i Promoció Econòmica, Josep Maria Milà i Francesc Roca, representants de la Cambra de Comerç, PIMEC, VIA T, CEPTA o el port, entre altres, van ser la tramitació de 450 comunicacions d’obertura comercial fins a l’octubre de 2018.

La intenció és tornar a convocar una reunió a finals de febrer.

PUBLICITAT