Tarragona vol seguir creixent com a Port de creuers

La temporada de creuers a Tarragona tanca amb molt bones xifres aquest 2018. En total el Port de Tarragona ha acollit 57 creuers, dos més dels que tenien previst, i han passat uns 98.126 passatgers. Això suposa un increment del 53% respecte a l’any passat. A més cal destacar que aquest increment s’ha acompanyat d’una petita desestacionalització, ja que hi ha hagut creuers, des del març fins al novembre. D’aquests 98.000 passatgers el 78% són de trànsit i el 22% d’embarcament i desembarcament. Des del Port de Tarragona consideren que l’impacte econòmic és de 7.373.500 euros, amb una despesa mitjana de 26,6 euros per passatger, igual que l’any passat. Cal destacar que el 93% dels creueristes visiten el territori, i la majoria ho fan per lliure, sense excursions organitzades. Josep Andreu, President del Port, ha explicat que aquestes xifres han de servir perquè ens traiem els complexos.

PUBLICITAT

A més Andreu també ha destacat que la valoració mitjana de les persones que desembarquen a Tarragona és d’un 8,2. La major part de despesa és en mobilitat i bars i cafeteries. I les zones que més es visiten són la Part Alta, la Rambla, amb una incidència molt important, i comença de forma tímida el Mercat.
Davant tot això la Consellera de Comerç, Elvira Ferrando, ha explicat que és molt important tenir en compte el trànsit de la Rambla.

Amb tot plegat cal destacar la importància de l’aposta de Costa Cruceros per Tarragona, ja que la majoria de passatgers provenen dels seus creuers, concretament el 75%.

Superar la barrera dels 100.000

Les previsions de cara el 2019 són de seguir creixent. Des del Port de Tarragona preveuen que l’any que ve s’arribarà als 110.000 passatgers, un increment del 12% respecte a aquests anys. El Port rebrà uns 65 creuers, 38 d’ells de Costa Cruceros, que portarà un vaixell més gran, el Costa Fortuna. Concretament arribarà a Tarragona el diumenge, cosa que és un repte, segons ha afirmat la Consellera de Comerç, Elvira Ferrando.

PUBLICITAT