Tarragona vol unir esforços a favor de l’energia pública

Tarragona formarà part de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). Es tracta d’una organització que tindrà el seu acte fundacional el pròxim 23 de febrer i pretén promocionar l’energia pública i dur a terme una transició energètica correctament.

PUBLICITAT

La inclusió de la ciutat a l’AMEP s’ha aprovat amb 22 vots a favor, dos en contra del PP, i dues abstencions, de Ciutadans. Xavi Puig, Conseller de Territori, ha explicat que en tot això hi ha dos objectius: promoure el debat de la xarxa de distribució i fomentar un model energètic just.

La CUP s’ha mostrat favorable a la iniciativa, però ha demanat que aquesta organització no sigui com la Taula de la Qualitat de l’Aire. A més ha afegit que el model energètic “ha de ser just, i no estar en mans de l’IBEX-35”, com ha fet referència la Consellera Eva Miguel.

Per la seva banda des de Junts per Tarragona, la consellera Elvira Vidal, ha aplaudit la bona disposició del consistori per dur a terme la transició energètica cap a unes energies netes, però ha retret que des del 2019 no es convoca la taula de la pobresa energètica.

Des de Ciutadans han dit que s’abstenien perquè no sabien el preu de la cuota per formar part de l’associació, després Puig ha dit que eren 6.300 euros anuals, i en tenien pressupostats 9.000. 

PUBLICITAT