Teresa Auguet: “falten metges i costa trobar-ne”

Teresa Auguet, cap de Medicina Interna de l’Hospital Joan XXIII, rebrà la distinció Sant Cosme i Sant Damià als primers premis Antonius Mussa del Col·legi de Metges de Tarragona el pròxim divendres 1 de desembre. La distinció premia la seva trajectòria professional. 

PUBLICITAT

La doctora Auguet ha explicat als micròfons del ‘Bon Dia Tarragona’ que rebre aquest reconeixement “és un honor”. Considera que durant la seva carrera ha fet “totes les passes que havia de fer”. Ha donat detalls sobre la tasca dels internistes, que valoren el pacient de manera global i moltes vegades tracten pacients amb diagnòstic poc clar. 

Actualment, a Joan XXIII hi ha 16 persones fent el servei de medicina interna. Teresa Auguet ha valorat que els falten professionals i costa trobar-ne. Ha recalcat la importància d’atraure els residents, perquè no marxin un cop formats. També ha parlat de relleu generacional. Creu que d’aquí a uns anys “faltaran metges” perquè hi haurà moltes jubilacions, que s’hauran de cobrir. Ha valorat positivament el fet que ja han augmentat les places al grau de medicina i al MIR, però considera que se n’haurien d’afegir més. 

Teresa Auguet també ha defensat que fer recerca és vital, però ha incidit que buscar finançament és molt complicat, sobretot per projectes petits.

Teresa Auguet ha estat la convidada d’aquest dimecres al ‘Bon Dia Tarragona’, amb Ricard Lahoz. Es pot recuperar l’entrevista sencera a la web de Ràdio Ciutat de Tarragona.

PUBLICITAT