Tests d’antígens per intentar unes votacions segures

Aquest dijous comencen els tests d’antígens a persones de l’administració, protecció civil i apoderats i interventors de partits per tal d’intentar garantir la màxima seguretat a les votacions d’aquest diumenge. Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, assegura que “l’Ajuntament farà tots els esforços perquè els espais de votació siguin tan segurs com sigui possible“. Més de 240 persones seran sotmeses a aquests tests.

PUBLICITAT

Ricomà ha admès que existeix un mínim risc que alguns dels resultats negatius puguin ser contagiats durant el cap de setmana, però “aquest percentatge si existeix no hauria de passar del 5-6%”. Alguns dels participants a les proves troben convenient que es realitzin avui, ja que “d’aquesta forma hi ha marge per trobar substitucions“.

Altres mesures extraordinàries per aquest 14 de febrer són; la creació de 14 col·legis electorals nous, 4 línies d’autobusos per acompanyar als ciutadans desplaçats i autotests el dia de les mateixes eleccions per aquells que no puguin fer-ho abans. Ricomà manifesta que “el personal que participarà en aquests comicis s’ha triplicat respecte a l’anterior“. Els col·legis estaran també disposats de dispositius i professionals per fer suport sanitari.

PUBLICITAT