Todos En Azul demana que la nova Llei de la Discapacitat de l’Estat reconegui i reguli les cuidadores familiars

L’associació Todos En Azul, expressa el seu suport a la Plataforma Estatal de Cuidadoras Principales en les seves reivindicacions davant l’avantprojete de la nova Ley de Derechos de las Personas con Discapacidad”

PUBLICITAT

L’associació reivindica que les cuidadores familiars de persones amb dependència siguin considerades i regulades com a “cuidadores principals” i demanen els recursos necessaris per a cuidar aquestes persones. Todos En Azul, conjuntament amb una vintena d’entitats d’arreu de l’Estat, recorden que “no hi ha un perfil professional que ens pugui substituir” i per això reclamen “un reconeixement digne per a les mares i els pares que porten tota la vida cuidant els seus fills i filles amb discapacitat”. Les entitats també lamenten que “aquestes cuidadores familiars no tenen dret a una remuneració, ni a caure malaltes, ni a tenir temps propi, ni a una vellesa digna o a rebre cap suport, en cas de pèrdua de la persona depenent”.

D’altra banda, i sota el lema “Una cuidadora, dues vides. Ajudes SÍ, Substitució NO”, la plataforma estatal ha convocat una concentració reivindicativa el pròxim dimecres 26 de juny, a Barcelona, davant de la Delegació del Govern d’Espanya a Catalunya.

PUBLICITAT