Torna el Concurs de Castells amb més força que mai

Després de 4 anys, Tarragona tornarà a acollir l’espectacle casteller més gran del món. Enguany, el Concurs de Castells arriba a la seva 28a edició i recupera el format de tres jornades. Tot i que s’han convidat a 46 colles, finalment hi participaran 42, ja que els Minyons de Terrassa, els Tirallongues de Manresa, els Castellers de Caldes i els Al·lots de Llevant han decidit no participar. El certament se celebrarà el 25 de setembre a la Plaça del Castell de Torredembarra i l’1 i 2 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça. A més a més, el mateix dia 1 a les 12:00 h del migdia, a la Plaça de la Font, tindrà lloc la 3a edició del Concurs Internacional on participaran els Castellers de Madrid, els Castellers d’Andorra, els Castellers de París, els de Londres i els de Copenhague.

PUBLICITAT

La consellera de cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, es mostra satisfeta amb la resposta de les colles castelleres i assegura que enguany hi hauran diferents activitats amb la intenció de fer promoció i difusió del fet casteller.

Per aquesta edició es manté el concurs de gralles i el concurs de xarxes socials. Aquest últim es realitzarà via Twitter i Instagram sota el hastag #EmocióConcurs i la gent hi podrà publicar les seves fotografies a partir de les 10:00 h de matí del 25 de setembre fins a la mitjanit del mateix diumenge dia 2. Els perfils que obtinguin més “likes” gaudiran de diferents premis relacionats amb la ciutat.

Cal destacar que per primera vegada el concurs de diumenge acollirà tres colles tarragonines: els Xiquets de Tarragona, la Jove de Tarragona i, finalment, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Els del barri cooperativista participaran per primera vegada a la diada de diumenge per mèrits propis després de descarregar els castells bàsics de vuit i el pilar de set. Per altra banda, els Xiquets del Serrallo actuaran dissabte.

PUBLICITAT