Torna el Festival Scan

Tarragona acull a partir d’aquest dimecres i fins al 9 de desembre el Festival Internacional de Fotografia, Scan. Un festival que l’any 2017 l’exconseller de Cultura, Josep Maria Prats, va assegurar que s’hauria de replantejar, però que finalment aquest 2018 s’ha tornat a tirar endavant. Aquest dimecres comença la setena edició del Festival Scan, que la Consellera de Cultura, Begoña Floria, ha assegurat que des de l’Ajuntament “se senten orgullosos d’acollir aquest Festival”.

PUBLICITAT

Recordem que l’any 2008 quan es va iniciar aquest festival era anual, però després amb la disminució de pressupost per culpa de la crisi econòmica, es va decidir fer cada dos anys. Tot i això David Balsells, director tècnic de l’Scan, s’ha mostrat orgullós perquè considera que “s’ha mantingut l’essència”.

Balsells també ha comentat que el principal objectiu és donar impuls a autors emergents a més de dona‘ls-hi suport i visibilitat. Com a novetat ha destacat el Petit Scan que pretén apropar la fotografia a les famílies i el públic infantil.

Les dones al Thinking About

Una de les principals mostres del Festival Scan és la de Talent Latent, que enguany porta per títol Thinking About. Sema D’Acosta, Comissari de Talent Latent, ha explicat que havia volgut fer un gir i no fixar-se tant en els noms i els fotògrafs, sinó amb els territoris, així ho explicava.

Amb tot plegat l’exposició la formen 15 fotògrafs diferents; 11 són dones, és el primer cop que hi ha una majoria de dones.
L‘exposició es divideix en tres seccions, per cada secció hi ha 5 autors i el principal objectiu és que faci pensar als visitants.

PUBLICITAT