Torna el TAU, el festival de música antiga de Tarragona

Del 14 al 22 de juny Tarragona es converteix en la capital de la música antiga amb quatre grans concerts repartits per espais ben singulars de la ciutat. Un dels concerts comptarà amb la coneguda soprano tarragonina Marta Mateu que actuarà a la catedral de Tarragona.

PUBLICITAT

El primer concert serà obert al públic, a la Pèrgola del Serrallo, a l’aire lliure, una manera d’apropar a la ciutadania aquesta disciplina. El segon concert serà a la catedral amb la gran Marta Mateu com a protagonista. Una de les peces que cantarà és un himne a Santa Tecla, de Joan Rossell, i és una peça que s’ha recuperat de l’arxiu de la catedral de Tarragona. Una de les premisses del festival és posar en valor els compositors catalans de l’època barroca i renaixentista.

Aquesta edició, com a novetat, va obrir un concurs de joves talents i els guanyadors, la Camerata Patrimonio Sonoro, seran els encarregats de fer el tercer concert, el dia 21. El director del festival, Xavier Pastrana, ha explicat el perquè d’aquesta proposta.

El concert més gran serà al Tinglado número 1 del Moll de Costa amb un aforament aproximat de 300 persones, on el cor i orquestra Ensemble O Vos Omnes tocarà per primera vegada una cantata de Sebastian Bach.

PUBLICITAT