Torna el treball temporal i amb ell les males praxis

Amb la modificació de la reforma laboral va desaparèixer el contracte d’obra i servei fent que molts treballadors temporals passin a ser fix discontinu. Aquests era el cas de molts dels treballadors de l’hostaleria, contractes que augmenten durant els mesos estivals. Des d’UGT assenyalen com en aquest darrer mes s’ha triplicat la contractació indefinida; tot i això, alerten que s’estan donant males praxis en aquestes contractacions.

Pla tancat d'un cambrer servint una taula en una terrassa de Sitges. Imatge del diumenge 28 de març del 2021 (horitzontal)
PUBLICITAT

Joan Llort, secretari general d’UGT Camp de Tarragona, manifesta que aquests contractes han d’estipular el període de crida i de sortida, així com el calendari de crida al personal durant el següent any. El secretari assenyala com al sector “sempre han existit practiques fraudulentes tot i que no és la norma, ja que molts ho han fet bé”. Llort espera que mesures com aquesta reforma “ens portin a unes millors condicions al sector, tot i que estaràn pendents”.

Tot i això, a aquest fet se li suma que “molts professionals del sector s’han reubicat en altres treballs durant la pandèmia“. Aquest podria ser un dels motius pel qual enguany hi ha hagut una davallada de 430 persones al sector serveis al Camp de Tarragona.

PUBLICITAT