Torna l’Embutada per reivindicar la capitalitat vitivinícola a Tarragona

Aquest cap de setmana torna a la Part Alta l’Embutada en la seva cinquena edició. Aquesta festa ha estat recuperada per l’Associació Santa Teca d’una tradició tarragonina del segle XIX consistent en beure vi novell d’un embut als cellers de la ciutat.

Recreació embut Embutada
PUBLICITAT

L’actual és una adaptació que proposa visites guiades als emplaçaments on eren els sellers i altres oficis, acompanyades de les colles castelleres. Com a eix principal de les jornades 22 cellers portaran el vi novell a la plaça del rei acompanyats de propostes gastronòmiques locals com La Clotxa, Quidel, Dalma Fumats o el Tamboret. L’objectiu de l’associació és recuperar tots els oficis que s’han perdut en la ciutat, des dels cellers als llauners o boters, tots involucrats en aquesta tradició. Berna Rios, representant de l’Associació Santa Teca, entrevistat al Bon Dia Tarragona, manifesta que “Tarragona ha de recuperar la capitalitat vitivinícola que ha perdut en els darrers anys”.

Més enllà les jornades de dissabte i diumenge també comptaran amb tallers de cistelleria, demostracions d’oficis de llauners i vidriers, projeccions audiovisuals i diverses actuacions musicals que repliquen l’ambient festiu de la proposta original. Des de la darrera edició l’Embutada té el suport del Patronat de Turisme, el que els hi ha permès fer una iniciativa molt més ampliada.

PUBLICITAT